Welzijnsschakel Oarm in oarme

Wij zijn een vereniging waar mensen in armoede en mensen zonder armoede-ervaring samenkomen om elkaar te ontmoeten, te ontspannen, ervaringen te delen, ideeën uit te wisselen, samen op stap te gaan als gelijkwaardige partners, vrienden.

Eén keer per maand komen we samen voor een vorming of een ontspannende activiteit zoals vegetarisch koken, bowlen, Marokkaanse avond, bloemschikken, info over energiesnoeiers, info over baarmoederhalskanker.
Waar mogelijk worden de activiteiten met de mensen in armoede samen voorbereid.
Omdat de drempel voor sommige mensen hoog is, gaan we ook op huisbezoek.
Indien nodig verwijzen wij mensen door naar de bestaande hulpverlening.

Omdat wij vinden dat armoede een onrecht is, willen wij samen sterk staan en elkaar steunen waar we kunnen.
Inspraak en participatie vinden we heel belangrijk.
Daarom proberen we zoveel mogelijk samen te beslissen, te organiseren en uit te voeren.
We zijn als een tandem waarbij de vrijwilligers mee trappen, een duwtje in de rug geven. Maar de mensen in armoede zitten aan het stuur.

Door samenwerking met andere organisaties en deelname aan soep op de stoep, Brugge Dialoogstad en de Dag van Verzet tegen extreme Armoede, willen we onze stem laten horen aan de politici en de buitenwereld.

Oarm in Oarme Welzijnsschakel
p/a Marieke Verplancke, Leenhof 7, 8310 Assebroek,